Hvordan rengjøre vannkopper av plast?

Vannkopper i plast er uatskillelige fra rengjøring under bruk.Ved daglig bruk er det mange som rengjør dem ved begynnelsen av bruk hver dag.Rengjøring av koppen kan virke uviktig, men faktisk er det relatert til helsen vår.Hvordan bør du rengjøre vannkopper i plast?

GRS vannflaske

Det viktigste med å rengjøre plastvannkoppen er rengjøringen for første gang.Etter at vi har kjøpt vannkoppen i plast, må vi rengjøre den før bruk.Når du rengjør plastkoppen, skiller du plastkoppen og legger den i varmt vann en stund, og blander den deretter med natron eller bare rengjør den med vaskemiddel.Prøv å ikke bruke kokende vann til å koke.Plastkopper egner seg ikke til dette.

Når det gjelder lukten som genereres under bruk, er det mange metoder for å fjerne lukten, for eksempel:

1. Melkedeodoriseringsmetode

Rengjør den først med vaskemiddel, hell deretter to suppenøkler med fersk melk i plastkoppen, dekk den til og rist den slik at hvert hjørne av koppen er i kontakt med melken i omtrent et minutt.Hell til slutt ut melken og rengjør koppen..

2. Deodoriseringsmetode for appelsinskall

Rengjør den først med vaskemiddel, legg deretter ferske appelsinskall i den, dekk den til, la den stå i ca. 3 til 4 timer og skyll den grundig.

3. Bruk tannkrem for å fjerne terust

GRS vannflaske

Det er ikke vanskelig å fjerne terust.Du trenger bare å helle ut vannet i tekannen og tekoppen, bruke en gammel tannbørste til å klemme en bit tannkrem, og gni den frem og tilbake i tekannen og tekoppen, for tannkremen inneholder både vaskemiddel og vaskemiddel.Meget fint friksjonsmiddel kan enkelt tørke av terust uten å skade kjelen og koppen.Etter tørking, skyll med rent vann, og tekannen og tekoppen blir like lyse som nye igjen.

4. Bytt plastkopper

Hvis ingen av metodene ovenfor kan fjerne lukten fra en plastkopp, og koppen avgir en sterk irriterende lukt når du heller varmt vann i den, bør du vurdere å ikke bruke denne koppen til å drikke vann.Plastmaterialet i koppen er kanskje ikke bra, og drikkevann fra det kan forårsake irritasjon.Er det helseskadelig er det tryggere å gi opp og bytte til vannflaske

vannflaske i plast

Plastkoppmateriale er bedre
1. PET-polyetylentereftalat brukes ofte i mineralvannflasker, kullsyreholdige drikkeflasker osv. Det er varmebestandig til 70°C og deformeres lett, og stoffer som er skadelige for menneskekroppen kan smelte ut.Plastprodukt nr. 1 kan frigjøre kreftfremkallende stoffet DEHP etter bruk i 10 måneder.Ikke legg den i en bil for å sole deg i solen;inneholder ikke alkohol, olje og andre stoffer.

2. PE polyetylen brukes ofte i klamfilm, plastfilm osv. Skadelige stoffer produseres ved høye temperaturer.Når giftige stoffer kommer inn i menneskekroppen med mat, kan de forårsake brystkreft, fødselsskader hos nyfødte og andre sykdommer.Hold plastfolien utenfor mikrobølgeovnen.

3. PP polypropylen brukes ofte i soyamelkflasker, yoghurtflasker, juicedrikkeflasker og mikrobølgeovnsmatbokser.Med et smeltepunkt så høyt som 167°C er det den eneste plastboksen som kan plasseres i en mikrobølgeovn og kan gjenbrukes etter nøye rengjøring.Det skal bemerkes at for noen mikrobølgematbokser er bokskroppen laget av nr. 5 PP, men lokket er laget av nr. 1 PE.Siden PE ikke tåler høye temperaturer, kan den ikke settes inn i mikrobølgeovnen sammen med boksen.

4. PS polystyren er ofte brukt i boller med instant noodle bokser og fast food bokser.Ikke plasser den i en mikrobølgeovn for å unngå å frigjøre kjemikalier på grunn av for høy temperatur.Etter å ha inneholdt syrer (som appelsinjuice) og alkaliske stoffer, vil kreftfremkallende stoffer bli spaltet.Unngå å bruke hurtigmatbeholdere til å pakke varm mat.Ikke bruk en mikrobølgeovn til å tilberede instantnudler i en bolle.

 


Innleggstid: 19. mars 2024