Engangs plastkopper er frodige, men det er ingen måte å resirkulere dem på

Engangs plastkopper er frodige, men det er ingen måte å resirkulere dem på

Mindre enn 1 % av forbrukerne tar med sin egen kopp for å kjøpe kaffe

For ikke lenge siden lanserte mer enn 20 drikkevarefirmaer i Beijing initiativet "Bring Your Own Cup Action".Forbrukere som tar med sine egne gjenbrukbare kopper for å kjøpe kaffe, melkete osv. kan nyte en rabatt på 2 til 5 yuan.Det er imidlertid ikke mange som reagerer på slike miljøverninitiativer.I noen kjente kaffebarer er antallet forbrukere som tar med sine egne kopper enda mindre enn 1 %.

Reporterens undersøkelse fant at de fleste engangsplastkoppene som vanligvis brukes på markedet er laget av ikke-nedbrytbare materialer.Mens forbruket fortsetter å øke, har ikke end-of-line resirkuleringssystemet holdt tritt.

Det er vanskelig for forbrukere å finne sine egne kopper på kaffebarer

Nylig kom reporteren til Starbucks-kaffen i Yizhuang Hanzu Plaza.I løpet av de to timene reporteren oppholdt seg, ble det solgt totalt 42 drinker i denne butikken, og ikke en eneste kunde brukte sin egen kopp.

Hos Starbucks kan forbrukere som tar med sine egne kopper få 4 yuan rabatt.I følge Beijing Coffee Industry Association har mer enn 1100 butikker med 21 drikkevareselskaper i Beijing lansert lignende kampanjer, men bare et begrenset antall forbrukere har svart.

"Fra januar til juli i år var antallet bestillinger på ta-selv-kopper i Beijing-butikken vår bare mer enn 6000, noe som utgjør mindre enn 1 %."Yang Ailian, samfunnssjef for operasjonsavdelingen til Pacific Coffee Beijing Company, fortalte journalister.Ta butikken som ble åpnet i et kontorbygg i Guomao som et eksempel.Det er allerede mange kunder som tar med sine egne kopper, men salgsgraden er kun 2 %.

Denne situasjonen er mer åpenbar i Dongsi Self Coffee Shop, hvor de fleste turister er."Ikke en av de 100 kundene hver dag kan ta med sin egen kopp."Personen som var ansvarlig for butikken angret litt: fortjenesten av en kopp kaffe er ikke høy, og noen få yuan-rabatt er allerede en god del, men det klarte likevel ikke å tiltrekke flere folk.la oss gå.Entoto Cafe har et lignende problem.I løpet av de to månedene siden kampanjen ble lansert, har det bare vært rundt 10 bestillinger på ta-selv-kopper.

Hvorfor er forbrukere motvillige til å ta med sine egne kopper?"Når jeg skal handle og kjøpe en kopp kaffe, legger jeg en vannflaske i vesken?"Ms. Xu, en borger som kjøper kaffe nesten hver gang hun skal handle, føler at selv om det er rabatter, er det upraktisk å ta med sin egen kopp.Dette er også den vanlige grunnen til at mange forbrukere gir opp å ta med sine egne kopper.I tillegg er forbrukerne i økende grad avhengige av takeaway eller nettbestillinger av kaffe og melkete, noe som også gjør det vanskelig å danne vanen med å ta med egen kopp.

Selgere liker ikke å bruke gjenbrukbare kopper for å spare trøbbel.

Hvis engangsplastkopper er for portabilitet, er bedrifter mer tilbøyelige til å gi gjenbrukbare glass- eller porselenskopper til kunder som kommer til butikken?

Rundt klokken 1 på formiddagen samlet mange kunder som tok en ettermiddagspause seg på Raffles MANNER Coffee Shop i Dongzhimen.Reporteren la merke til at ingen av de 41 kundene som drakk i butikken brukte gjenbrukbare kopper.Ekspeditøren forklarte at butikken ikke stiller med glass- eller porselenskopper, men kun engangskopper av plast eller papir.

Selv om det er porselenskopper og glasskopper i Pi Ye Coffee Shop på Chang Ying Tin Street, leveres de hovedsakelig til kunder som kjøper varm drikke.De fleste av de kalde drikkene bruker engangs plastbeger.Som et resultat er det kun 9 av de 39 kundene i butikken som bruker gjenbrukskopper.

Selgere gjør dette hovedsakelig for enkelhets skyld.En ansvarlig for en kaffebar forklarte at glass- og porselenskopper må rengjøres, noe som sløser med tid og arbeidskraft.Kundene er også kresne når det gjelder renslighet.For butikker som selger kaffe i store mengder hver dag, er engangsplastkopper mer praktisk.

Det er også noen drikkebutikker der alternativet "ta med din egen kopp" er forgjeves.Reporteren så på Luckin Coffee på Changyingtian Street at siden alle bestillinger gjøres på nettet, bruker funksjonærene plastkopper til å servere kaffe.Da reporteren spurte om han kunne bruke sin egen kopp til å holde kaffe på, svarte ekspeditøren «ja», men han måtte fortsatt bruke en engangsplastkopp først og deretter helle den i kundens egen kopp.Den samme situasjonen skjedde også i KFC East Fourth Street-butikken.

I følge "Opinions on Further Strenthening the Control of Plastic Pollution" utstedt av National Development and Reform Commission og andre avdelinger i 2020 og "Plastic Restriction Order" i Beijing og andre steder, er bruken av ikke-nedbrytbare engangsservise av plast. forbudt i cateringtjenester i tettsteder og naturskjønne steder.Det er imidlertid ingen ytterligere klarhet i hvordan man kan forby og erstatte ikke-nedbrytbare engangsplastbeger brukt i drikkevarebutikker.

"Bedrifter synes det er praktisk og billig, så de er avhengige av engangsplastprodukter."Zhou Jinfeng, nestleder i China Biodiversity Conservation and Green Development Foundation, foreslo at strenge regler for bruk av engangsplastprodukter av bedrifter bør styrkes på implementeringsnivå.begrensning.

Det er ingen måte å resirkulere engangs plastbeger

Hvor blir det av med disse engangsplastkoppene?Reporteren besøkte en rekke avfallsgjenvinningsstasjoner og fant ut at ingen resirkulerte engangsplastbeger som hadde blitt brukt til å holde drikke.

«Engangs plastbeger er forurenset med drikkerester og må rengjøres, og resirkuleringskostnaden er høy;plastkopper er lette og tynne og har lav verdi."Mao Da, en ekspert innen søppelklassifisering, sa at verdien av resirkulering og gjenbruk av slike engangsplastbeger er uklar.

Reporteren fikk vite at de fleste engangsplastkoppene som for tiden brukes i drikkevarebutikker er laget av ikke-nedbrytbart PET-materiale, som har en stor negativ innvirkning på miljøet."Det er veldig vanskelig for denne typen kopper å degraderes naturlig.Det vil bli deponert som annet søppel, og forårsake langsiktig skade på jorda.»Zhou Jinfeng sa at plastpartikler også vil komme inn i elver og hav, og forårsake stor skade på fugler og marint liv.

Stilt overfor den eksponentielle veksten i forbruket av plastkopper er kildereduksjon en toppprioritet.Chen Yuan, en forsker ved Tsinghua University og Basel Convention Asia-Pacific Regional Center, introduserte at noen land har implementert et "pantsystem" for plastresirkulering.Forbrukerne må betale et depositum til selgeren når de kjøper drikke, og selgeren må også betale et depositum til produsenten, som returneres etter bruk.Koppene kan løses inn mot pant, som ikke bare tydeliggjør gjenvinningskanalene, men også oppfordrer forbrukere og bedrifter til å bruke resirkulerbare kopper.

GRS RPS Tumbler plastkopp


Innleggstid: 25. oktober 2023